Klicka här för att boka dig!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uddevalla Gymnastik & Parkour

Vanliga frågor

 

Fråga:

När börjar min träning för terminen och vilka tider gäller?

Svar:

I kalendern vi har här på hemsidan ser du när just din grupp tränar, du kan filtrera fram din grupp upp till höger vid kalendern där det står ”Hem”.

 

Fråga: 

Gruppen jag vill anmäla mitt barn till är full. Kan vi bli placerade i kö?

Svar: 

Vårt bokningssystem (sportadmin) har inget kösystem. Däremot kan man prenumerera på lediga platser. Det gör man via bokningen. Registrera ert barn via bokningen och välj den grupp som passar. Om gruppen är full klickar ni på knappen Prenumerera. Ni kommer därefter att få ett mejl om det blir en ledig plats. Det är först till kvarn som gäller.

 

Fråga: 

Kan man komma och prova på några gånger innan man betalar? 

Svar: 

Betalar gör man när man anmäler sig men om man senast efter att gruppen haft sitt andra träningstillfälle ser att man inte kommer kunnna fortsätta så kan man få en återbetalning på hela summan minus 200kr i administrativ avgift. För att få en återbetalning behöver man meddela kansliet snarast möjligt eller senast i anslutning till att gruppen haft sitt andra träningstillfälle.

 

Fråga: 

Kan man byta grupp under terminen? 

Svar: 

Nej, byte av grupp sker inför höst respektive vårterminen. För alla aktiva som går i en grupp med åldersindelning så byter man grupp inför höstterminen. 

  

Fråga: 

Hur många gånger tränar man?

Svar: 

Olika grupper har olika antal träningar per vecka, mer information om detta får ni när terminen närmar sig start. 
Alla breddgrupper, fortsättningsgrupper och parkourgrupper där den aktiva är äldre än 7 år tränar totalt 27 v på ett år (yngre barn tränar något färre gånger). Tävlingsgymnasterna tränar 40 v på ett år. 

 

Fråga: 

Kan man välja att mitt barn ska gå i en annan grupp än vad de egentligen tillhör? 

Svar: 

Nej, för barn i en grupp som styrs av ålder så bör man hålla sig till den gruppen som är anpassad för just denna ålder. Går barnet i en tävlingsgrupp så är det ledarna som rekommenderar byte av grupp. Skulle det finnas exceptionella skäl till att man bör byta grupp så hänvisar vi till kansliet, se öppettider på vår hemsida.

 

Fråga: 

Behöver man komma varje gång? 

Svar: 

Då vi har stor efterfrågan på platser samt att ledarna planerar varje träning utefter att alla gymnaster kommer så bör man sträva efter att ha så hög närvaro som möjligt. Känner man sig förkyld, krasslig eller är skadad ska man självklart stanna hemma o kurera sig. 

  

Fråga: 

Behöver man som medlem i UGP sälja lotter, Idrottsrabatten, underkläder, kakor mm under terminen? 

Svar: 

I nuläget har vi ett obligatoriskt åtagande och det är att varje aktiv ska sälja minst 2 st Idrottsrabatten per termin. Kostnaden för detta betalar man redan vid anmälningstillfället. 

  

Fråga: 

Måste vi som föräldrar engagera oss i föreningen om vårt barn är medlem? 

Svar: 

Föräldrar till barn i breddgrupperna och Parkourgrupperna har inget obligatoriskt åtagande, sedan behövs det alltid hjälp, inte minst med hjälptränare så är man intresserad av detta är det bara att kontakta vårt kansli. 

Föräldrar till medlemmar i fortsättningsgrupperna samt tävlingsgrupperna åtager sig att hjälpa till i föreningen, vanligast innebär det att vara funktionär på vår årliga tävling UGP-Cupen i december. 

  

Fråga: 

Om man är osäker, kan man då avsluta efter en termin o få pengarna tillbaka? 

Svar: 

Inför höstterminen betalar man medlemsavgiften för ett helt år (250 kr/medlem), träningsavgiften betalar man terminsvis så väljer man att avsluta efter en termin så behöver man inte betala träningsavgiften för kommande termin (medlemsavgiften återbetalas ej). 

  

Fråga: 

Får mitt barn vara med på tävlingar? 

Svar: 

I första hand är det tävlingsgymnasterna som är med på tävlingar. Sedan brukar vi anordna ett klubbmästerskap en gång per år i gymnastik samt parkour där alla äldre gymnaster och parkourutövare brukar vara med o tävla. För alla yngre medlemmar brukar vi ha en uppvisning på våren där alla föräldrar är välkomna som åskådare. 

  

Fråga: 

Hur hanterar ni medlemmarnas personuppgifter? 

Svar: 

Information om detta står i de allmänna villkoren man godkänner när man anmäler sig. 

  

Fråga: 

Vad har man för kläder på sig när man tränar?

Svar: 

Vanliga gympakläder fungerar bra, sedan tränar man både gymnastik och parkour barfota så inga gymnastikskor används. 

  

Fråga: 

Får jag som förälder vara med på träningen?

Svar: 

Du är välkommen att sitta med på läktaren och kolla men då ber vi Er att inte lägga sig i eller störa träningen. Vill man vara mer delaktig går det bra att man är med som hjälpförälder. Då är man ombytt, med på uppvärmningen och hjälper sedan till under träningen efter ledarens instruktioner. 

Låter detta intressant, kontakta vårt kansli i förväg eller fråga ledaren på plats. Viktigt att ledaren är förberedd på om du som hjälpförälder är med så kan träningen planeras utefter detta. 

  

Fråga: 

Jag tycker träningen är sent på kvällen, går det att flytta den? 

Svar: 

Vi skulle önska att det gick att ha alla träningar tidigt på kvällen men tyvärr är vi begränsade av lediga tider i Rimnershallen samt att våra ledare ofta har flera träningar samma kväll. 

  

Fråga: 

När bör man komma till träningen?

Svar: 

Vi rekommenderar att ni kommer i god tid så ledaren kan starta upp träningen enligt den tid som är bestämd. Kom ihåg att toalettbesök ska vara avklarade innan träning samt att långt hår ska vara uppsatt.

 

Fråga:

När släpper ni platserna inför höstterminen 2021?

Svar:

Under slutet av juni öppnar vi återanmälan för alla befintliga medlemmar.

I början av augusti öppnar vi upp anmälan för nya medlemmar.

 

Fråga:

Kan jag köpa träningskläder av Er?

Svar:

Vi har ett mindre utbud av träningskläder på vårt kansli, kontakta vår kanslist under kansliets öppettider för mer detaljerad information om utbud.

Gymnastikdräkter kan man köpa direkt från Gympasport. Länk till Gympasport

 
Våra Bidragsgivare
Våra sponsorer